Blogg

Visar blogginlägg med taggen Digital Signering

Zigned och Connect Sverige Region Uppsala förnyar sitt samarbete för att stärka tillväxten av innovativa företag

Zigned, en ledande aktör inom elektroniska signaturer, har glädjen att meddela förnyelsen av sitt samarbete med Connect Sverige Region Uppsala. Detta förnyade samarbete syftar till att ge innovativa företag bättre förutsättningar att etablera sig på marknaden med tillgång till ett kraftfullt verktyg för elektroniska signaturer till ett fördelaktigt pris.

Läs artikeln

Vad är PAdES? Förstå EU-standarden som säkerställer ditt dokument

vad-aer-pades

Vad betyder PAdES, och varför är det viktigt för dig? Om du någonsin har frågat dig det är du inte ensam. I en nyligen genomförd undersökning på LinkedIn visade det sig att 60% av deltagarna var osäkra på vad PAdES faktiskt är. Låt oss reda ut begreppet.

Läs artikeln

Säkra dina affärstransaktioner: Hur Zigned säkerställer dokumentets integritet

zigned-sakrar-dina-dokument

I takt med att fler och fler transaktioner i affärsrelationer stängs digitalt, ökar sannolikheten för att någon av dessa transaktioner hamnar i en tvist. Där blir vikten av att ha bra underlag av betydelse och då syftar vi inte bara till vad som står i handlingarna. För att innehållet ska bli relevant behöver det först gå att lita på vilka som ingått affären. Här kommer betydelsen av dokument med fullständig integritet in, någon som garanteras av PAdES-standarden vi på Zigned nyttjar. Låt oss förklara närmare.

Läs artikeln

Varför en avancerad signatur kan vara avgörande för ditt företag

valj-en-avancerad-signatur

I en digital värld är skyddet av din information och transaktioner inte bara viktigt, det är avgörande. När vi pratar om digitala signaturer är det viktigt att förstå skillnaden mellan enkel och avancerad signatur. En avancerad signatur, som Mobilt BankID, kan vara nyckeln till att undvika rättsliga tvister och osäkerhet i affärsrelationer.

Läs artikeln

Digital vs. fysisk signering: Vad du behöver veta om eIDAS och juridiska skillnader

I en värld där både papper och pixlar har sin plats, ställs många inför frågan: Vilken typ av signatur kan jag lita mest på? I vår senaste LinkedIn-undersökning upptäckte vi att åsikterna varierar. Därför tar vi i den här artikeln en närmare titt på skillnaderna mellan digitala och fysiska signaturer. Vi kommer också att utforska eIDAS, EU:s regelverk för digitala transaktioner, för att förstå de juridiska aspekterna av de olika signaturtyperna. Oavsett om du är ny inom digital signering eller bara vill ha en uppdaterad översikt, har vi informationen du behöver.

Läs artikeln

Är Elektroniska Signaturer Juridiskt Bindande? Allt du Behöver Veta

e-signering_juridiskt_bindande

Vi ställde nyligen frågan på LinkedIn: "Vet du om alla e-signaturer är juridiskt bindande?" Responsen varierade, så vi bestämde oss för att göra en djupdykning i ämnet. Om du undrar om elektroniska signaturer är juridiskt bindande, är du på rätt ställe.

Läs artikeln

Enkelhet och flexibilitet: Fördelarna med pay-as-you-go e-signering

Bild på en kvinna som ler

Det är 2023 och det finns inget tvivel om att vi lever i en alltmer digitaliserad värld. Ändå finns det fortfarande några områden där många av oss fortsätter att hålla fast vid gamla vanor, som att underteckna dokument med penna. Förutom att det är omodernt och ineffektivt, kan det också vara dyrt för små- och medelstora företag samt privatpersoner. Det är här Zigneds pay-as-you-go-prismodell kommer in i bilden.

Läs artikeln

Lägg till en Granskare och skapa trygghet inför signering

ange-granskare-zigned

Nu lanserar vi funktionen Granskare som ett kraftfullt komplement till vår nyligen lanserade Signeringsordning med drag-and-drop.

Läs artikeln

Drag-and-drop signeringsordning – bestäm vem som ska signera när

zigned-signing-order-mockup

Nu kan du se till att en viss person signerar innan övriga parter eller att du signerar sist. Med vår nya funktion Signeringsordning blir det enkelt att bestämma i vilken ordning personer signerar genom att dra och släppa dem på rätt plats.

Läs artikeln

Möjligheten till bilagor finns tillgänglig och är nu ur beta

Den efterfrågade möjligheten att lägga till bilagor finns tillgänglig på ett enkelt, nytänkande sätt för alla Zigned-användare och är nu även ur beta.

Läs artikeln

Redigera ditt namn så att din motpart känner igen dig

Nu kan du redigera ditt namn till det som dina vänner, kollegor och kunder känner dig som. Ta bort mellannamn eller ange ditt smeknamn som tilltalsnamn så att din motpart lätt förstår att inbjudan att signera kommer från dig.

Läs artikeln

Skapa ett eget e-signeringsrum med nyheten från Zigned

Nyheten från Zigned gör det möjligt att sätta prägel på sitt e-signeringsrum och tillhörande kommunikation med anpassad avsändare, logotyp och färgsättning. Syftet är att tillåta kunder behålla en konsekvent upplevelse för sina kunder och därigenom skapa säkrare leverans.

Läs artikeln

10 saker att tänka på när du ska skriva Aktieägaravtal

När du och dina kompanjoner ska skriva aktieägaravtal finns det en hel del att tänka på. Nedan går vi igenom vad vi anser vara det viktigaste frågorna för ert samarbete.

Läs artikeln

Zigned en av 103 unga idéer utsedda av Företagarna

Sedan 2016 har Företagarna publicerat årets 103 unga idéer – en topplista med inspirerande, nytänkande företag där någon av grundarna är max 35 år. I år är Zigned med på listan som ett av fyra bolag i region Uppsala.

Läs artikeln

Zigned i samarbete med Connect för att hjälpa företagare göra bättre affärer

Zigned har ingått samarbete med Connect Sverige Region Uppsala för att ge företagare, investerare och partners tillgång till digitala signaturer för att möjliggöra bättre affärer i en digital miljö.

Läs artikeln

Zigned partner till Svenska Basket

Zigned har slutit avtal med Svenska Basketbollförbundet som använder tjänsten för alla e-signeringar.

Läs artikeln

Nu kan alla skriva under dokument via Zigned

Idag lanserar Zigned enkla digitala signaturer på sin plattform för att ge användarna ökad flexibilitet att kunna skicka dokument till personer utan Mobilt BankID.

Läs artikeln

Zigned Pro API – automatiserad e-signering för 0 kr i månaden

Idag lanseras Zigned Pro API som nästa steg för att kunna erbjuda den mest tillgängliga tjänsten för e-signering. “Med vårt REST API får alla ett tillgängligt sätt att effektivisera sina avtalsprocesser på, utan att det kostar skjortan” säger Zigneds CTO David Jurio.

Läs artikeln

Zigned tar in 3,4 miljoner kr med Almi Invest i ryggen

Bild på grundarna av Zigned, Ludvig Edström (VD) och David Jurio (CTO)

Zigned stänger en nyemission på totalt nästan tre och en halv miljon kr för att expandera och vidareutveckla sin kostnadseffektiva tjänst för e-signering. I emissionen investerar Almi Invest 1,5 miljoner kr tillsammans med flertalet namnkunniga affärsänglar.

Läs artikeln

Idag lanseras Zigned Go – e-signering på nolltid utan konto

Bilder på Zigned Go i ett rutnät mot blå bakgrund

Zigned Go är den mest tillgängliga tjänsten för e-signering på marknaden med möjligheten till att signera digitalt utan behovet att skapa ett konto. “Zigned Go representerar kärnan i vad Zigned står för” säger Zigneds vd Ludvig Edström.

Läs artikeln

Vad är eIDAS?

eIDAS-logotypen mot en mönstrad svart bakgrund

eIDAS (electronic Identification, Authentication and trust Services) är en EU-förordning som reglerar elektronisk identifiering inom den europeiska unionen. Målet med eIDAS är att skapa en digital inre marknad över landsgränserna inom EU.

Läs artikeln

Hur fungerar e-signering?

E-signering kan vara ganska komplicerat att förstå och den mesta informationen man stöter på är ofta väldigt tekniskt betonad. Här nedan vill vi försöka komma bort från det och gå till hjärtat med vad e-signering innebär och hur det fungerar, bortom fackspråk, tekniska specifikationer och standarder.

Läs artikeln

Hur fungerar Zigned?

Zigned erbjuder en tjänst för e-signering som tillhandahåller avancerade digitala signaturer. När du signerar ett dokument via Zigned.se sammanställer vi din signatur, en händelselogg och originaldokumentet i en förseglad och tidsstämplad PDF-fil. På det sättet kan vem som helst verifiera informationen såväl idag som långt in i framtiden. Nedan kommer en kortfattad beskrivning av vad som händer när ett avtal signeras via Zigned.

Läs artikeln