Blogg

Visar blogginlägg med taggen eIDAS

Vad är PAdES? Förstå EU-standarden som säkerställer ditt dokument

vad-aer-pades

Vad betyder PAdES, och varför är det viktigt för dig? Om du någonsin har frågat dig det är du inte ensam. I en nyligen genomförd undersökning på LinkedIn visade det sig att 60% av deltagarna var osäkra på vad PAdES faktiskt är. Låt oss reda ut begreppet.

Läs artikeln

Säkra dina affärstransaktioner: Hur Zigned säkerställer dokumentets integritet

zigned-sakrar-dina-dokument

I takt med att fler och fler transaktioner i affärsrelationer stängs digitalt, ökar sannolikheten för att någon av dessa transaktioner hamnar i en tvist. Där blir vikten av att ha bra underlag av betydelse och då syftar vi inte bara till vad som står i handlingarna. För att innehållet ska bli relevant behöver det först gå att lita på vilka som ingått affären. Här kommer betydelsen av dokument med fullständig integritet in, någon som garanteras av PAdES-standarden vi på Zigned nyttjar. Låt oss förklara närmare.

Läs artikeln

Varför en avancerad signatur kan vara avgörande för ditt företag

valj-en-avancerad-signatur

I en digital värld är skyddet av din information och transaktioner inte bara viktigt, det är avgörande. När vi pratar om digitala signaturer är det viktigt att förstå skillnaden mellan enkel och avancerad signatur. En avancerad signatur, som Mobilt BankID, kan vara nyckeln till att undvika rättsliga tvister och osäkerhet i affärsrelationer.

Läs artikeln

Digital vs. fysisk signering: Vad du behöver veta om eIDAS och juridiska skillnader

I en värld där både papper och pixlar har sin plats, ställs många inför frågan: Vilken typ av signatur kan jag lita mest på? I vår senaste LinkedIn-undersökning upptäckte vi att åsikterna varierar. Därför tar vi i den här artikeln en närmare titt på skillnaderna mellan digitala och fysiska signaturer. Vi kommer också att utforska eIDAS, EU:s regelverk för digitala transaktioner, för att förstå de juridiska aspekterna av de olika signaturtyperna. Oavsett om du är ny inom digital signering eller bara vill ha en uppdaterad översikt, har vi informationen du behöver.

Läs artikeln

Är Elektroniska Signaturer Juridiskt Bindande? Allt du Behöver Veta

e-signering_juridiskt_bindande

Vi ställde nyligen frågan på LinkedIn: "Vet du om alla e-signaturer är juridiskt bindande?" Responsen varierade, så vi bestämde oss för att göra en djupdykning i ämnet. Om du undrar om elektroniska signaturer är juridiskt bindande, är du på rätt ställe.

Läs artikeln

Nu kan alla skriva under dokument via Zigned

Idag lanserar Zigned enkla digitala signaturer på sin plattform för att ge användarna ökad flexibilitet att kunna skicka dokument till personer utan Mobilt BankID.

Läs artikeln

Idag lanseras Zigned Go – e-signering på nolltid utan konto

Bilder på Zigned Go i ett rutnät mot blå bakgrund

Zigned Go är den mest tillgängliga tjänsten för e-signering på marknaden med möjligheten till att signera digitalt utan behovet att skapa ett konto. “Zigned Go representerar kärnan i vad Zigned står för” säger Zigneds vd Ludvig Edström.

Läs artikeln

Vad är eIDAS?

eIDAS-logotypen mot en mönstrad svart bakgrund

eIDAS (electronic Identification, Authentication and trust Services) är en EU-förordning som reglerar elektronisk identifiering inom den europeiska unionen. Målet med eIDAS är att skapa en digital inre marknad över landsgränserna inom EU.

Läs artikeln

Hur fungerar Zigned?

Zigned erbjuder en tjänst för e-signering som tillhandahåller avancerade digitala signaturer. När du signerar ett dokument via Zigned.se sammanställer vi din signatur, en händelselogg och originaldokumentet i en förseglad och tidsstämplad PDF-fil. På det sättet kan vem som helst verifiera informationen såväl idag som långt in i framtiden. Nedan kommer en kortfattad beskrivning av vad som händer när ett avtal signeras via Zigned.

Läs artikeln