Redigera ditt namn så att din motpart känner igen dig

Publicerat onsdag 16 november 2022 kl. 19:58

Ta bort dina mellannamn eller ändra till ditt smeknamn så att din vänner, kollegor och kunder vet att dokumentet kommer från dig.

Nu kan du redigera ditt namn till det som dina vänner, kollegor och kunder känner dig som. Ta bort mellannamn eller ange ditt smeknamn som tilltalsnamn så att din motpart lätt förstår att inbjudan att signera kommer från dig.

Tidigare har alla som skapat kontot hos Zigned blivit angivna det namn som kommit tillbaka från BankID efter autentiseringen. Beroende på hur din bank formaterat ditt namn när det skickades till BankID, så har vi tagit emot det med samma format. Det har lett till att en del kunder använt hela sitt folkbokförda namn när de bjudit in sin motpart att signera ett dokument. Det har skapat viss förvirring.

Med den här nya möjligheten kan du redigera ditt namn att reflektera hur dina vänner, kollegor och kunder känner dig.

Anledningen till den här begränsningen hittills har varit för att förhindra att tjänsten missbrukas. Men med den här nyutvecklade funktionen tittar vi hur väl namnet du anger stämmer överens med ditt folkbokföra namn. Med den här textigenkänning algoritmen tillåts endast att du ändrar till ett namn eller smeknamn som överensstämmer med ditt folkbokförda namn i en viss utsträckning. På så sätt behålls integriteten hos tjänsten, samtidigt som vi förbättras kommunikationen mellan dig och din motpart.

Kategoriserat under Nyheter