Zigned tar in 3,4 miljoner kr med Almi Invest i ryggen

Publicerat tisdag 18 januari 2022 kl. 09:18

Bild på grundarna av Zigned, Ludvig Edström (VD) och David Jurio (CTO)
Grundare av Zigned Ludvig Edström (VD) och David Jurio (CTO)

Zigned stänger en nyemission på totalt nästan tre och en halv miljon kr för att expandera och vidareutveckla sin kostnadseffektiva tjänst för e-signering. I emissionen investerar Almi Invest 1,5 miljoner kr tillsammans med flertalet namnkunniga affärsänglar.

Zigned beskriver sig själva som den enklaste och mest tillgängliga tjänsten för e-signering på den svenska marknaden. Zigned erbjuder vem som helst att när som helst signera dokument elektroniskt för endast 10 kronor. Sedan starten har bolaget med hjälp av sina kunder utvecklat ett flertal tjänster för e-signering, bl.a. Zigned Go som är en e-signeringstjänst som inte kräver något konto.

Avtal på traditionellt vis, det vill säga fysiskt undertecknade med penna på papper, tar i genomsnitt tre dagar att få underskrivet av alla parter. Med e-signering tar det i stället bara tre timmar. Detta har många stora bolag redan insett och börjat implementera genom hela sina organisationer. För små och medelstora bolag har det hittills ofta varit för dyrt och för krångligt.

Zigned har en lösning som ska passa alla organisationer med ambitionen att leverera den mest tillgängliga och friktionsfria lösningen för digital signering på marknaden. Bolagets vision är ”Att skriva under och administrera avtal digitalt ska vara lika enkelt som att använda en penna och frimärke”.

Digitala avtal blir allt vanligare och här har Zigned stor tillväxtpotential både kopplat till marknaden i stort, till bolagets unika positionering och virala affärsmodell. Bolaget har goda förutsättningar att lyckas med sin kommersiella plan och då skapas en stark värdetillväxt, säger Pär Lagerström, Investment Manager på Almi Invest.

För ytterligare information kontakta:

Ludvig Edström, vd Zigned, tel 070-413 23 73, mail ludvig@zigned.se.

Om Zigned
Zigned AB (www.zigned.se) är ett svenskt techbolag som startades hösten 2020 baserat i Uppsala och Stockholm. Bolaget erbjuder tjänster inom e-signering primärt riktade mot små- och medelstora företag samtidigt som plattformen är robust nog att hantera